Sommeren er over for denne gang.

Jeg tenkte å lage ASCII-kunst til denne lederen, men endte vel opp med noe annet. Se bildet nederst. Jeg ville lage et såkalt cityscape fordi jeg tenkte å si noe om hva som binder mennesker sammen i et urbant landskap.

I midten av bildet har jeg tegnet en bensinstasjon. I motsetning til bygda, er dette et heller anonymt sted for Oslos rastløse ungdom. I hovedstaden er det neonlys fra andre områder som gjelder. På nittitallet var flere av Europ Europs medlemmer med på å drive noe som var en mellomting av et loppemarked og en bar. Senere, da de fikk nye lokaler, ble det et sted hvor man drev med altmulig: salg av lamper, clubbing, russisk korsang, bordtennis med mer.

Et fantastisk konsept som det hadde vært interessant å finne mer informasjon om. De mest skandaløse oppslagene finner man i dag ved å google Marked Moskva eller Spasibar.

I England som i Norge er såkalte brune puber for middelaldrende og bakerier for eldre et møtepunkt for bydelene. I England har dem i tillegg noe de kaller for en "chippy" - steder der de selger fish & chips. Alfred Hitchcock bodde i leiligheten over et slikt sted da han var barn. I Liverpool synes de beste å ligge litt utenfor sentrum: Anna Jungs i Wavertree og John's Supper Bar i Clubmoor. De tidligste dokumenterte sjappene åpnet i London og Mossley, Lancashire på 1860-tallet. I 1952 solgte Harry Ramsdens "chippy" 10.000 porsjoner fish & chips på én dag, noe som ga ham en plass i Guinness Rekordbok.

I Liverpool har man også den legendariske brune puben Swann Inn. På 70-tallet var tredjeetasjen en cocktailbar som ble hyppig besøkt av Liverpools fotballspillere. I dag er Swann Inn en bule for metallfolk. Jeg tenker at dette er et sted som fortjener populærkulturelle artefakter hentet fra Norge, relatert til deres interesser, og som også kan relateres til Europ Europ. Det jobbes på spreng for å finne denne forbindelsen. Jeg lover ingen ting, men drømmer om å bidra til gjøre dette til et sted som Europ Europ-fansen vil oppsøke.

(24.08.2020)

Previous: 003

 

Copyright Europ Europ fanclub © 2020 / send e-post