Spill og Gopher.

Vi i EEF spurte Chacka Chacka om muligheter for å lage spill som involverer noen av O ~ E ~ P sine bilder, og de involverte ga tommel opp. For tiden så lærer EEFs redaktør seg hvordan man programmerer spill, og om en stund vil vi prøve å lansere resultatet av denne lærdommen her på disse nettsidene, i form av et spill som kan relateres til Europ Europ. Vi tenker kanskje å gjøre en konkurranse ut av det også!

I tillegg prøver vi å komme oss på Gopher. Wikipedia skriver dette om Gopher

Gopher er en protokoll for utveksling av informasjon på Internett. Tidlig på 1990-tallet var det den mest brukte protokollen på Internett, og den la grunnlaget for den senere suksessen til World Wide Web fra midten av 1990-tallet. Gopher hadde blant annet et menybasert og brukervennlig grensesnitt og en søkemotor. Protokollen ble lansert våren 1991 av Mark P. McCahill, Farhad Anklesaria, Paul Lindner, Daniel Torrey og Bob Alberti ved University of Minnesota. Selv om Gopher etterhvert i all hovedsak ble erstattet av World Wide Web, brukes protokollen fortsatt av en del entusiaster.

Ja, dere, Gopher er Det Opprinnelige Nettet! For å si det litt flåsete.

Hva skal faktisk Gopher-sidene, eller mappene, inneholde? Vi kommer med noen forslag her:

- Europ Europs sanglyrikk.
- Cocktailoppskrifter.
Kanskje kan de kombineres: "Too Much Tobacco" - inntas nå også som en sigardrink!

Det er ikke 100% klart for oss hvordan vi får publisert innhold på Gopher. Eller hvordan man i det hele tatt får sett på Gopher-sidene. De tre enkleste måtene å få tilgang til Gopher-sfæren på, er:

1. SDF Gopher Command
2. Lynx
3. Floodgap Gopher Proxy

En skritt-for-skritt guide for hvordan man bruker disse tre måtene kan man finne her.

Uansett, vi er faktisk på Gopher. Det er bare ikke noe innhold der ennå. Hvis man installerer de nødvendige add-ons, for eksempel slik vi har gjort det via The Overbite Project, så kan man bruke søkemotoren Veronica-2. Skriv 'europ europ' eller 'europ europ fanclub' i Veronica-2s søkefelt og vår mappe vil da dukke opp i trefflisten.

(13.11.2020)

Previous: 005

 
Copyright Europ Europ fanclub © 2020 / send e-post