refleks logo
bunn
refleks header

Skandinavia


Nesodden - et unikt sted på jorda

Det er ingen tvil om at våre helter har finni seg til rette på dette litt oversette stedet (for oss Oslo-beboere). Bildet viser Chacka Chacka som poserer i hagen til A-Lo. A-Lo er for tida på reise til den andre siden av jorda - et fredfullt sted kjent for strupesang, og der vil han bo ei stund. Vi er usikre på om Chacka Chacka-bildet er i forbindelse med en konsert, men vi veit at slike konserter har blitt gjennomført der.


Vaffelføzz - 2015


Dagsavisen skreiv dette i forkant av arrangementet: "Det inviteres igjen til Vaffeføzz på Union Scene - og for første gang på vinterstid innendørs! Det som begynte som en beskjeden hagefest har utviklet seg til en institusjon i Drammen. I år, og som i alle år før er presenterer vi en kompleks, spennende, og ikke minst veldig bra lineup." Og de har helt rett. Lineupen viser mange navn som har blitt viet både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Ai Phoenix turnerte med St. Thomas rundt millennium og ga ut filmmusikk, før dem fikk kontrakt på kresne Glitterhouse Records. Marius Ergo er en del av musikkollektivet Metronomicon Audio.Verdt å nevne er selvfølgelig også Diskjokke - han er jo rene verdensstjerna.

Det er ikke første gangen Europ Europ spilte på Vaffelføzz-festivalen. I 2008 sto dem på samme scene som Mindy Misty på en av disse legendariske sommerfestivalene.


MER


Dette er en festival vi veit lite om, men vi synes at plakaten er fin. På festivalens facebookside så står det: "The oddnose festival is a one day music festival of bold and innovative performers and djs." Søker man etter adresse så finner man at tidligere arrangementer har blitt holdt på MIR, Hellviktangen kunstkafé og Galleri Hellviktangen.


Legendariske Brugata.

Brugata måtte kaste inn håndkleet i 2018 etter at Olav Thon syntes at nok fikk være nok. Vi vil minnes dette stedet som betydningsfullt for uetablerte artister og andre musikkinteresserte. Stedets ildsjeler settes gjerne i sammenheng med folka bak Apartment Records, som Fredrik Ness Sevendal og Per Gisle Galåen - begge forøvrig bibliotekarer i dag. Men også andre folk har en historie tilknyttet denne adressen: Palace of Pleasure begynte å øve der, Salvatore ble stiftet der, og Claes Olsen drev både plateselskapet sitt og hadde Øyafestivalen-møter der.

Det blir for enkelt å si at det var et konsertsted. Det var på ingen måter et utested. Det var mer halv-private treff for både jam sessions og konserter. At heldags musikkfestivaler kunne fås i stand i løpet av ett døgns planlegging, er noe av grunnen til at stedet ble så høyt verdsatt blant besøkende.
  Copyright Europ Europ fanclub © 2020 / send e-post